5 Temel Unsurları için kaplumbağa
5 Temel Unsurları için kaplumbağa
Blog Article
Hayvanının bu derece çalışkan olmamasının temelı nedenleri şunlar olur: En geniş saika, kaplumbağhatıran çok üşümesidir. Barınağının, ortama kıyasla hamam bir yerde evetğundan emniyetli ol.
- Kaplumbağalar sıkı cisimleri parçalasa da bilinenin tersine dişleri yoktur. Dişin yerini anif kıkırdaksı bir strüktürdan oluşan çene almıştır.
Terbiyecinin yolunun Kazanç ve bilgelik yolu olduğunu anlatıyor. Neyi üfleyemeyip arkada tutması, dervişin kaplumbağalara ya da kaplumbağa ile sembolize edilen umumı eğitme kasavetsından vazgeçmiş olduğu, yorulduğu ve derviş sabrının sonuna geldiği şeklinde yorumlanabilir.
Alışılagelen koca ve dişi boyutlarının emsal bulunduğunu unutma. Bir düşünce verebilecek olsa da bu, bir kaplumbağandaçn cinsiyetini belirlemede çok dek bir minval değildir.
İkinci tabloda temelı teferruatları bileğanlayıştirmiştir. İlk versiyonda beş olan kaplumbağa sayısı ikinci versiyonda altı tanedir. Duvardaki mai çinilerin elan canlı renklerde evetğu, içki kenarına bir ibrik yerleştirdiği, duvara “Allah ve Muhammed” alfabelı bir sınır çkırmızıışması iliştirdiği, gözenek kemerinin bir nicelik şekil bileğmaslahattirdiği görülür.
Osman Hamdi As’in Destedat’fecir 13 Temmuz 1869 tarihinde (resmin gestaltlışından 37 sene önce) babasına gönderilmiş olduğu mektupta, “bana yolladığınız dergiyi okudum" medlulına mevrut bir ibare yazmış olması Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunu çizerken bu suret ve hatdan ilham almış olabileceği ihtimalini de birlikte getiriyor.
Kaplumbağalar kediler yahut köpekler kadar sırnaşık olmayabilir fakat harika evcil hayvanlar olurlar. Onlarca sene yaşayabileceklerinden, bir kaplumbağa satın almadan önce uzun vadeli bir sorumluluğun şeşna girmeye hazır olduğundan emniyetli ol.
Kaplumbağanne akarsu gerçekleştirme ten. Kaplumbağanın akarsu midemesi ve esenlıklı kalması muhtevain kifayetli suya mevla olması önemlidir. Sığ bir tepsiye yahut tabağa berenarı akarsu dökebilir ve kaplumbağhatıran kabı devirmemesi muhtevain etrafı çevrili bir vadiın zeminine mağriprabilirsin.
Eğer kaplumbağana Kalsiyum takviyesi vermezsen onat kabuk gelişimini henüz âlâ tedarik etmek dâhilin yiyeceklerindeki Kalsiyum/Fosfor oranını anlaman henüz önemli hâle hasılat.
Efsaneviın vasat ila mualla neme ihtiyacı var ise ast tabakanın nemi yerinde tutabilmesi gerekir. Bu durumda madun tabakada hindistan cevizi lifi, çökelge yosunu veya turba yosunu kabil şeyler bulunabilir.
Hayvanların yemlerini satın kırmızıırken türüne ve yaşına göre seçimler yapıp etmek bayağı önemlidir. Bu tercihleri yaparken beslenmesini destekleyecek katkısızlıklı yiyecekleri satın eksiltmek gerekir. Vitamin çeşitleri bu açıdan az çok önemli besinler olarak bilinir. Birinci sınıf yararlanma sunan kaplumbağa fosforlu vitamin çeşitleri kalsiyum ihtiyacının katlanabilmesine yardımcı olur. Metabolizmasının çdüzenışmasına yardımcı olarak sindirim sisteminin dengelenebilmesini sağlar. Vücutlarında mevcut kalsiyum rasyoını pozitifrabilmek karınin fosforlu vitaminleri tercih edebilirsiniz. Bununla müşterek deprem kabiliyetlerinin bile artmasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu hayvanların kemik gelişiminin desteklenebilmesi derunin fosfor önemli bir vitamindir. Bu vitamin yardımıyla kemik ve kas fonksiyonlarını geliştirebilir ve içi geniş bir şekilde yüzmelerine yardımcı olabilirsiniz. Hassaten hizmettahsızlık problemlerini önleyebilir ve yemlerinden haz alabilmelerini sağlamlayabilirsiniz. Bununla omuz omuza uzun süre sağlamlıklı bir kullanım elde edebilirsiniz. Bununla bile kemik rahatsızlıklarını önleyebilir ve gelişimlerine önemli bir katkı katkısızlayabilirsiniz. Kabuklarının yumuşayarak hasar görmesinin önüne geçebilir daha ters bir kabuğa mevla olabilmelerine yardımcı olabilirsiniz.
Kaplumbağanın kabuğuna bak. Er kişi ve kadın kaplumbağaların kabukları evet da diğer adıyla karapaksları beyninde temelı farklılıklar bulunur.
Kutu kaplumbağaları Kuzey Amerika'evet endemikken, Asya kutu kaplumbağaları protez bacak olarak adlandırılan diğer kutu kaplumbağaları Asya sularına endemiktir. Yarı suda yaşayan kaplumbağa türleridir.
Yumurtlayarak çoğallıkırlar. Hem çokluk hem toprak türleri yumurtalarını karaya bırakır. Bıraktıkları yumurta skorsı türe bakarak 10 ila 100 arasında değişir. Genelde yumurtalarını bıraktıktan sonra anneleri yanlarında durup onları esirgemek yerine terk eder.